El Govern desplega els primers Serveis Territorials al Penedès

Ahir per la tarda, en la visita al Penedès, la consellera Laura Vilagrà, el vicepresident Jordi Puigneró i el delegat David Alquézar, varen fer públic el desplegament de serveis territorials a la zona.

Aquest desplegament situarà una oficina a cadascuna de les quatre capitals de comarca. La previsió és que aquest 2022 s’instal·lin a Vilanova i la Geltrú els serveis territorials d’Educació, al Vendrell Drets Socials, a Vilafranca s’hi ubiqui Acció Climàtica i a Igualada, Territori i Polítiques Digitals.

El vicepresident Jordi Puigneró i la consellera Laura Vilagrà van destacar ahir, en la seva visita al territori, que “es resol un greuge comparatiu” amb la resta de vegueries i han avançat que el 2023 es desplegaran quatre serveis territorials més als mateixos municipis.

En l’acte, celebrat a Sant Sadurní d’Anoia, van explicar que les oficines es situarien en espais municipals cedits a la Generalitat, com per exemple l’antiga Biblioteca Popular del Vendrell, i que alhora actuaran com a oficines d’atenció a la ciutadania.

Tant Puigneró com Vilagrà van ressaltar el “pes” que té el Penedès al conjunt de Catalunya, com a quarta vegueria en nombre d’habitants, amb prop de 500.000 veïns i veïnes i una tendència creixent. En aquest sentit, van valorar la “necessitat” de desplegar els serveis arreu del territori “per enfortir llaços entre el món local i la Generalitat”, va dir la consellera de Presidència. “Volem ser on passen les coses”, va subratllar, posant en valor “les comarques, però sobretot els pobles mitjans i petits”.

Després del desplegament de les quatre primeres oficines, el Govern ha assegurat que els mateixos espais acolliran quatre serveis territorials més a partir del 2023. La previsió és ubicar Cultura a Vilafranca, Economia a Vilanova, Empresa i Treball al Vendrell, i Salut a Igualada.

El delegat del Govern al Penedès, David Alquézar, va celebrar l’oportunitat de “seguir desplegant polítiques de proximitat”. Alquézar va garantir que els nous serveis “seran referents al territori” de cara a la ciutadania “per aplicar les millors polítiques possibles”.