Els contenidors d’Humana recuperen més de 9 tones de tèxtil usat a Banyeres del Penedès el 2021 per a donar-les una segona vida

La recollida selectiva del residu tèxtil per part d’Humana ha augmentat en més de dues tones respecte a l’any 2020 a Banyeres del Penedès.

Així es desprèn del balanç realitzat per l’entitat, que l’any passat hi va recuperar més de 9 tones de tèxtil usat per a donar-les una segona vida amb un benefici ambiental i social. La reutilització del tèxtil és clau per a l’economia circular i la creació d’ocupació verda, per això aquesta organització aposta des de fa 35 anys per donar una segona vida als articles de roba que no s’utilitzen.

L’entitat sense ànim de lucre va recuperar 9.670 kg l’any passat per 7.474,71 de l’exercici anterior. El residu tèxtil (roba, calçat, complements i tèxtil de llar), que es diposita en els contenidors situats en la via pública, equival a 54.000 articles de roba que són classificats a la planta de preparació per a la reutilització d’Humana. La major part tindrà una segona vida: el 50% es pot reutilitzar i més del 35%, reciclar.

A Banyeres del Penedès gràcies al conveni amb la fundació es disposen de tres contenidors especialment adaptats i dissenyats per fer la recollida que es troben a l’Avinguda Marquesa de Grigny, 10 de la urbanització del Priorat, a l’avinguda Àngel Guimerà i al pàrquing de l’avinguda Verge del Priorat.

Podeu consultar les dades de residus recollits en cada un d’aquests punts al document adjunt a la notícia.

Sobre Humana Fundación Pueblo para Pueblo

Humana Fundación Pueblo para Pueblo promou des del 1987 la protecció del medi ambient mitjançant la reutilització del tèxtil i du a terme programes de cooperació a l’Àfrica, Amèrica Llatina i l’Àsia així com d’ajuda local i agricultura urbana al territori més proper. La seu central és a l’Ametlla del Vallès (Vallès Oriental) i disposa de delegacions a Madrid, Andalusia, Astúries, Comunitat Valenciana i Galícia. L’entitat genera un lloc de treball indefinit a temps complet per cada 30.000 kg de tèxtil recollit. Forma part de l’Asociación Española de Fundaciones, la Federación Española de la Recuperación y el Reciclaje, l’Associació de Moda Sostenible de Barcelona i la Federació Humana People to People.