Detingut un dels lladres que va propiciar varis robatoris a Banyeres del Penedès

  • Ingressa a presó un lladre multireincident per un robatori violent i set robatoris amb força al Baix Penedès
  • Se’l considera un dels lladres més actius al Baix Penedès en tota mena de delictes contra el patrimoni 

Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria del Vendrell van detenir dilluns passat un home de 39 anys, de nacionalitat espanyola i veí de Calafell (Baix Penedès), com a presumpte autor d’un robatori amb violència i set robatoris amb força.

Aquesta detenció és el resultat d’una investigació policial iniciada arran de la temptativa de robatori en un habitatge del carrer Abat Escarré de la urbanització Els Boscos de Banyeres del Penedès. Els fets van tenir lloc el passat 8 de novembre i l’autor va haver de fugir del lloc en veure’s sorprès pels propietaris. 

Uns dies després, en concret entre el 16 de novembre i el 6 de desembre, es van produir fins a tres robatoris amb força i dos temptatives més en un mateix domicili ubicat a l’avinguda Marca Hispànica de Segur de Calafell. Els investigadors van comprovar que en tractar-se d’una segona residència, els autors havien canviat el pany per un de nou després d’inutilitzar el sistema d’alarma i videovigilància i així podien anar preparant els objectes i endur-se’ls a poc a poc i discretament. 

Els investigadors van acabar determinant que els responsables d’aquests fets tenien relació amb un altre robatori en el magatzem d’un restaurant ubicat a la urbanització Priorat de Banyeres del Penedès el passat 20 de novembre. Després d’accedir-hi a l’interior, van sostraure una bicicleta BTT i un casc. 

Es dona la circumstància que aquests elements es van intervenir unes hores després a l’interior d’un vehicle que havia comès una infracció de trànsit a la N-340 al municipi de Castellet i la Gornal (Alt Penedès). Els seus ocupants no van poder acreditar-ne la seva titularitat i procedència i se’ls hi va comissar. Posteriorment i arran de la denúncia presentada pels seus propietaris, es va determinar que els havien sostret.

El darrer fet es va produir el passat 6 de desembre quan el vigilant d’una empresa de transports ubicada al polígon industrial El Foix de l’Arboç, va ser agredit per un lladre que havia accedit a les instal·lacions, acompanyat d’un altre home, per tal de robar-hi material. En veure’s descoberts els dos lladres van fugir amb una furgoneta sense aconseguir sostreure res.

Posteriorment, es va esbrinar que el conductor de la furgoneta i autor dels diferents robatoris no disposava de permís de conduir, motiu pel qual també se’l va denunciar penalment. 

Es tracta d’un lladre multireincident amb un historial delictiu de més de 70 detencions. De resultes de les darreres investigacions es desprèn que el detingut té una alta habitualitat en tota mena de delictes contra el patrimoni al Baix Penedès. 

La investigació continua oberta per tal de detenir una segona persona que també està implicada en alguns dels fets.   

El detingut va passar a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia del Vendrell dimecres passat qui en va decretar el seu ingrés a presó.