“Hi ha artistes que són recordats pel seu nom, mentre altres ho són per les seves obres” Josep Cañas

Aquest any 2021 ha fet vint anys de la mort del nostre fill il·lustre, Josep Cañas. Escultor, pintor i escriptor és conegut arreu per la seva obra.

Avui diumenge dia 23 de maig, coincidint amb el 116è aniversari del seu naixement, us animem a descobrir o a recordar l’obra del nostre polifacètic artista al Museu Josep Cañas. El museu està situat a la casa on va néixer l’any 1905, i en ell podeu fer un recorregut cronològic per les quatre etapes fonamentals de la seva obra. Com cada diumenge, l’horari d’obertura és de les 11 h a les 14 h.

Us recordem també que, aquest mes de maig, el Museu Josep Cañas s’ha unit a l’espai digital de @museuobert i podeu fer una passejada digital per la seva col·lecció clicant en el següent enllaç: https://www.museuobert.cat/ca/museu-josep-canas/

En el seu record, l’Ajuntament de Banyeres del Penedès, l’Escola Mare de Déu del Priorat i els Amics de Josep Cañas van fer un acte conjunt al museu el divendres 21 de maig. En aquest acte els alumnes de l’escola van llegir diversos pensaments de l’artista. Seguidament, es va dipositar un ram de flors en el sepulcre on descansen les seves restes.

Avui, dia de l’aniversari del nostre fill il·lustre, també des de l’Ajuntament i en nom de tot el poble on va néixer, s’ha portat un centre de flors al cementiri en la seva memòria.

Per acabar us volem deixar amb un dels seus pensaments recollit en el llibre ESPINES I FLORS (Volum 1):

(…) No ens avergonyim d’aturar-nos en coses per les quals molts hi passen de llarg i no ens sàpiga greu d’agenollar-nos per olorar una flor nascuda ran de camí, que no sols de pa viu l’home… [1992]