Reunió de Saint-Gobain amb els alcaldes de Banyeres del Penedès i de l’Arboç

Avui dilluns 31 d’agost de 2020, ens hem reunit a les 13 h l’alcalde de l’Arboç, Joan Sans, i l’alcalde de Banyeres del Penedès, Amadeu Benach, amb la direcció de Saint-Gobain Glass a les seves instal·lacions de l’Arboç. 

En aquesta reunió els alcaldes hem exposat la voluntat d’obrir una porta de diàleg entre l’empresa i les institucions, tant de la Generalitat com del Govern Central. Com alcaldes hem expressat el que significa el tancament d’aquest departament per tot el Baix Penedès i en especial per les famílies afectades. Remarcant l’estat actual de precarietat laboral de la comarca, sent la que té l’índex d’atur més alt de tot Catalunya. 

L’empresa ha manifestat que la inversió en el nou forn no la veu viable a causa de la saturació del mercat actual, trobant-se davant d’una situació molt complicada i molt difícil de decidir a curt termini. També ha comunicat que demà es reunirà amb el comitè d’empresa per explicar més concretament tot el full de ruta i les conclusions tècniques d’aquesta decisió, així com la informació de la reunió d’avui amb els alcaldes.

Com alcaldes volem ser prudents en les nostres declaracions, però sí que volem remarcar que l’empresa està disposada a obrir un calendari de diàleg amb els ajuntaments afectats i amb altres institucions. 

 

Joan Sans                                                                                                                                                   Amadeu Benach

Alcalde de l’Arboç                                                                                                                                    Alcalde de Banyeres del Penedès