Amadeu Benach: “No podem permetre el tancament de la planta de Saint-Gobain Glass de l’Arboç”

L’alcalde de Banyeres del Penedès, Amadeu Benach, un cop va rebre la notícia del tancament de la planta de Glass-Arboç a través d’una trucada telefònica per part de la direcció d’aquesta fàbrica, va començar a treballar en aquest tema.

La primera trucada que va fer va ser a l’Alcalde del municipi de l’Arboç, localitat on està ubicada aquesta multinacional, per posar-se a la seva disposició. Posteriorment ha mantingut trucades i reunions, amb el Delegat territorial del Govern de la Generalitat a Tarragona, el Sr. Òscar Peris, i amb el Conseller de Treball de la Generalitat, l’Honorable Chakir El Homrani, així com amb altres dirigents polítics.

També ha mantingut contacte amb els sindicats de l’empresa i ha expressat la voluntat política de la comarca per donar suport al no tancament d’una empresa que en un primer moment pot deixar fora del món laboral, directament i indirectament, al voltant de 200 famílies de la comarca, amb tots els efectes negatius que comporta aquesta situació.

El batlle ha indicat que “estic en contacte constant amb l’Alcalde de l’Arboç al qual li he proposat fer un grup de treball polític per tal de defensar la continuïtat de la planta de l’Arboç. Ben aviat, es preveu que pugui mantenir les primeres converses amb la direcció d’aquest centre i poder marcar un full de ruta polític”.

Benach manifesta i recorda el greu problema laboral en què es troba la comarca del Baix Penedès, sent una de les comarques amb més atur de Catalunya. També remarca que aquest tancament afectaria molt negativament al Baix Penedès, per tant demana a la Generalitat i a tots els partits polítics ajuntar forces per lluitar contra el tancament d’una de les empreses referents a la comarca.

El tancament d’aquest forn no és un tancament d’un forn com altres que podrien haver-se tancat en el mateix centre, en aquest cas i a diferència d’altres situacions viscudes des de la implantació de Saint-Gobain a l’Arboç, ara es vol efectuar el tancament d’“EL FORN” en MAJÚSCULES, amb tot el que de facto suposarà per la comarca i aquestes 200 famílies, a més de la pèrdua d’importància en l’àmbit internacional del centre de treball de l’Arboç dins del grup de Saint-Gobain i tot el que això podria suposar en un futur.

 

Ajuntament de Banyeres del Penedès

Amadeu Benach i Miquel

Alcalde de Banyeres del Penedès

 

Banyeres del Penedès a 30 d’agost de 2020