Nova crida per aturar l’incivisme a Banyeres del Penedès

Aquesta setmana ens hem tornat a trobar abocaments il·legals a les illes de contenidors i altres zones del municipi. Aquest dijous la brigada municipal va haver de fer les corresponents retirades d’andròmines i trastos de les diferents illetes, així com de deixalles dipositades fora dels contenidors, per tal de mantenir les condicions de salubritat i facilitar les tasques de recollida, neteja i desinfecció.

Demanem a tots els veïns i veïnes del nostre municipi que actuïn amb civisme i responsabilitat amb els residus que generen. Cal llençar els residus dins dels corresponents contenidors per evitar possibles focus de contagis i evitar la manipulació manual d’aquests per part del personal que s’encarrega de la recollida o de la brigada municipal. Recordem que cal continuar fent la separació dels residus en les diferents fraccions (orgànica, paper/cartó, vidre, envasos lleugers i rebuig) i que queda totalment prohibit abocar poda o andròmines a les illes de contenidors o a qualsevol altre punt de recollida. També recordem que és molt important rentar-se les mans quan s’arriba a casa després de llençar la brossa.

Estem davant d’una situació excepcional i s’han d’extremar les mesures per mantenir la salubritat i la higiene en aquestes zones. Per tant, si es localitzen els veïns i veïnes que actuen de manera incívica seran sancionats segons les ordenances municipals per la seva conducta.

Des de l’Ajuntament de Banyeres del Penedès volem condemnar públicament aquest tipus de conductes perquè considerem que són una falta de respecte cap a la brigada municipal, cap al personal de neteja, cap al personal que fa la recollida i cap a tots els banyerencs i banyerenques.