Des de l’Ajuntament de Banyeres del Penedès estem per prendre decisions, i ràpides

En aquests moments toca prendre decisions ràpides, decisions que cobreixin les necessitats del moment, que estiguin a l’altura de les circumstàncies que estem vivint. Ara tocar lluitar per combatre el coronavirus i ajudar a qui més ho necessiti.

L’Ajuntament de Banyeres del Penedès va fer una primera aportació econòmica per la compra de telèfons mòbils pels nostres sanitaris, posteriorment també hem col·laborat en la compra de material clínic, saturadors d’oxigen i tensiòmetres per mesurar la tensió arterial, que feien falta al CAP de l’Arboç per controlar les persones malaltes que estan a casa seva a falta de llits a l’hospital.

També vam decidir organitzar i coordinar l’entrega de medicaments a domicili a aquells veïns i veïnes que més ho necessiten o no poden desplaçar-se a la farmàcia perquè viuen als diferents nuclis. Aquesta setmana també hem contractat un servei de vigilància dinàmica discontinua per tot el municipi.

Tampoc vam dubtar en col·laborar amb els voluntaris i voluntàries del nostre poble comprant material per l’elaboració de mascaretes, pantalles de protecció o bates de plàstic d’un sol ús, que una vegada finalitzats els hem fet arribar a l’Hospital del Vendrell, al Cap de l’Arboç, a residències d’avis o als nostres comerços, entre d’altres.

Ara, juntament amb el Departament d’Ensenyament de la Generalitat i la direcció de l’escola Mª de Déu del Priorat de Banyeres, estem treballant perquè la nostra escola pública pugui seguir fent les classes pendents d’aquest curs a través de les xarxes i les noves tecnologies. Ensenyament proporcionarà material a cada municipi però demana la possible col·laboració dels ajuntaments. Banyeres no ha dubtat i ajudarà al Departament d’Ensenyament perquè cap alumne de la nostra escola es quedi sense poder reprendre les activitats educatives i finalitzar els seus estudis (sempre seguint les indicacions del Departament d’Ensenyament). També s’ha parlat amb l’Institut de l’Arboç per treballar conjuntament amb ells.

Tota aquesta despesa sobrevinguda, i la que segurament vidrà i que no tenim contemplada en els nostres pressupostos, comporta prendre decisions ràpides. Ja hem decidit que aquest any 2020 no inaugurarem cap figura de bronze del nostre projecte “Museu al carrer”, i destinarem aquests diners a les despeses generades per la pandèmia de la COVID-19, com també,  i després de les reunions mantingudes amb la junta de Harley Davidson Club Catalunya, hem decidit ajornar la XXX Trobada Internacional Harley Davidson per l’any 2021, on els diners que destinàvem a aquest esdeveniment també els destinarem a aquestes despeses.

D’aquesta manera i amb altres mesures en les quals estem treballant, la nostra prioritat és la lluita contra la COVID-19. I la nostra feina és, com sempre ha estat, servir, treballar, lluitar, protegir i sobretot estar al costat de tots els veïns i veïnes del nostre municipi.

Junts ho aconseguirem. No esteu sols!!!

 

 

Amadeu Benach i Miquel

Alcalde