Comunicat del Consell de Col·legis Farmacèutics de Catalunya amb relació a la distribució de 14 milions de mascaretes a la població a través de la xarxa de farmàcies de Catalunya

La Generalitat ha anunciat als mitjans de comunicació la compra de 14 milions de mascaretes per subministrar a la població, la primera s’entregarà de manera gratuïta amb la presentació de la targeta sanitària. La seva distribució es farà a través de la xarxa de farmàcies de Catalunya a partir del dimarts vinent segons indicaven en un primer comunicat, però després han rectificat i no serà fins a partir del dia 20 d’abril.

Des del Consell de Col·legis Farmacèutics de Catalunya es fa una crida a la població, indicant que dimarts les mascaretes no arribaran a totes les farmàcies com s’indicava. Per tant, demanen a la població tranquil·litat, responsabilitat i que no trenquin el seu confinament per anar a buscar la mascareta a les farmàcies.  Cal evitar aglomeracions a les farmàcies perquè aquestes aglomeracions només poden contribuir a elevar el risc de contagi entre els ciutadans i entre els professionals de la farmàcia. Així mateix, apel·len al Govern de la Generalitat per establir els criteris de prioritat per a la distribució inicial de mascaretes des de les farmàcies a aquelles persones que més ho necessitin, evitant així un col·lapse no desitjat, i més temps per organitzar la logística que faci possible que arribin a tota la població.

En el seu comunicat demanen també el suport de les Administracions Sanitàries per garantir que aquesta distribució de mascaretes es faci de manera ordenada, gradual i traçable, sense posar en risc als professionals sanitaris que estan implicats.

A través de les xarxes socials de l’Ajuntament de Banyeres del Penedès us anirem informant d’aquest tema, com també us farem saber en quin moment es començaran a repartir des de la nostra farmàcia i amb quina prioritat. Per tant es demana des de la Farmàcia de Banyeres que no hi aneu fins nou avís.

 

Podeu llegit el comunicat sencer en el següent enllaç:

https://www.cofb.org/sala-de-premsa/notes-premsa/-/asset_publisher/GVZR6OjauRsN/content/comunicat-del-consell-de-col-legis-farmaceutics-de-catalunya-amb-relacio-a-la-distribucio-de-14-milions-de-mascaretes-a-la-poblacio-a-traves-de-la-xar/maximized?inheritRedirect=false&p_p_state=maximized