COMUNICAT DE L’ALCALDE DE BANYERES A TOTA LA POBLACIÓ

Bon dia Banyerencs i Banyerenques!

Avui diumenge dia 22 de març de 2020, m’adreço a tots i totes vosaltres per diversos motius.

Tots som conscients de la situació que estem vivint i sobre la qual no cal allargar-me, ja que tots som coneixedors de la greu situació sanitària que estem patint.
En primer lloc vull manifestar i donar tot el meu agraïment i reconeixement a les persones dels comerços i de la farmàcia del nostre municipi que estan al peu del canó per ajudar a fer que la nostra vida pugui ser, en aquests moments, una mica més normal. Sent ells també conscients del risc que corren ajudant a portar el menjar i els medicaments a casa de les persones més necessitades. Gràcies!!!

Agrair al personal del SERVEI BON DIA, reforçat recentment amb 6 persones i que estan trucant per telèfon a més de 350 persones d’edat més avançada o de risc, passant cada dia un comunicat als serveis mèdics de l’Arboç sobre l’estat d’aquestes persones, pel seu posterior control. Com també a l’empresa municipal d’atenció a la gent gran que, de manera voluntària i desinteressada està visitant i ajudant a aquelles persones que li hem demanat perquè hem detectat alguna anormalitat.

Agrair a les empreses que ens han proporcionat material pels nostres herois de la sanitat del CAP de l’Arboç i l’Hospital del Vendrell.

Agrair a tot el personal del nostre ajuntament que fa les feines telemàticament o al personal que presencialment cada dia atén des de l’ajuntament, trucades amb dubtes o preguntes sobre la situació actual.

Agrair l’entrega que ha tingut la brigada del nostre municipi en aquests moments. Ells són els encarregats de què els serveis bàsics estiguin funcionant en perfecte estat, com són l’aigua, la llum, el clavegueram, les reparacions, el banc d’aliments, etc. i sent molt conscients dels riscos que corren sortint al carrer.

Aprofito per remarcar que en aquests moments hem de ser prudents en tots els consums i sobretot en el consum d’aigua, on s’ha detectat en algun dels nostres nuclis, un elevat consum a causa del confinament. En aquest moment demanem no omplir piscines ni regar més del necessari els jardins. Ara hem de ser previsors i mirar de no forçar els serveis essencials municipals inútilment, ara el més important és la nostra higiene.

Estem treballant conjuntament l’Ajuntament de l’Arboç, de Llorenç del Penedès, de Sant Jaume dels Domenys i de Banyeres del Penedès amb el CAP de l’Arboç, contínuament estem en contacte amb ells i rebent les seves instruccions. Recordar que abans d’anar al Cap de l’Arboç, s’ha de trucar al número de telèfon 977.67.15.88 i si no contesten per saturació telefònica, s’ha d’enviar un correu electrònic explicant la vostra situació, indicant el vostre nom i número de telèfon a la següent adreça: consultaarboc@xarxatecla.cat. Ells us trucaran tan aviat com puguin (màxim 24 – 48 hores). D’aquí la importància de les trucades del servei BON DIA. Nosaltres tramitem aquests correus personalitzats de les persones més grans, enviant les seves dades i anotacions al CAP de l’Arboç. Però en cas de notar alguna anomalia més greu, també ens encarreguem de fer la trucada nosaltres mateixos.

Dono també les gràcies a Protecció Civil i a la Policia Municipal de l’Arboç per la seva col·laboració, així com a tots i totes vosaltres que ens esteu ajudant o heu ofert la vostra col·laboració de manera desinteressada.

Estem vivint uns moments molt excepcionals, dels que només veiem al cinema però mai pensàvem que ens passarien. Però ara vivim la realitat i el primer que hem de fer és mentalitzar-nos de fer el màxim cas a tots els advertiments de seguretat i salut. Això serà dur, però passarà, i els Banyerencs igual que tothom, hem d’estar més units que mai.

De la mateixa manera, em sap molt greu notificar que en la nostra comarca ja està creixent el nombre de gent amb COVID-19 (Coronavirus), augmenta la gent confinada a casa seva per falta de llits i atenció mèdica, sent tractada exclusivament per via telefònica. Només els casos més greus són portats a l’hospital. Persones que van des dels vint-i-quatre anys a edats més avançades.
D’aquí la importància d’extremar la prudència, la seguretat, la distància entre les persones, la neteja de les mans i sobretot el confinament. Conscienciar els nostres fills de quedar-se a casa, ja que ells també són transmissors i poden infectar a la seva pròpia família (pares i/o avis que és la principal població de risc). Però si volen sortir un moment a comprar o a passejar la seva mascota han de ser iguals de prudents i complir amb les normes.

Remarcar que s’aconsella sortir a comprar els menys dies possibles, per evitar riscos innecessaris. Recordar que està prohibit sortir sol o en grup sense justificació, on ja puc dir que ja s’han sancionat les primeres tres persones del nostre municipi amb 600 € per aquest motiu. Hem de complir unes ordres que ni ens agraden ni estem acostumats a complir, però pel bé de tots/es i pel bé del nostre poble ho hem de fer. Ara més que mai és necessari que tinguem pocs moviments tant de vehicles com de persones pels nostres carrers.

Sortir a llençar les brosses pot ser una forma de sortir de casa, però sempre garantint la màxima seguretat com ja he dit anteriorment, i remarcar que després de deixar les escombraries ben col·locades als seus llocs, un cop a casa cal rentar-se molt bé les mans amb sabó. Ara més que mai hem de reciclar al 100% i molt bé, amb els envasos comprimits i el cartó premsat. Ara més que mai hem de fer-ho bé. D’aquesta manera farem que els camions de les empreses que s’encarreguen de la recollida, vinguin menys vegades al nostre municipi (també ells es posen malalts i si aquestes empreses redueixen el personal, podrem tenir problemes d’higiene en les bateries de contenidors).

Des d’ara i fins a nou comunicat, està prohibit llençar la poda a les zones corresponents, com també queda cancel·lada la recollida d’andròmines que s’efectuava setmanalment des de l’ajuntament. Recordem que aquestes no es poden dipositar a les illes de contenidors, incomplir aquestes normes serà motiu de sanció.

Recordar que a través de les xarxes socials i des de l’aplicació eBando estem informant de la situació actual i sobretot donant la informació del nostre municipi, com són els horaris comercials, horari de correus, telèfons d’interès, telèfons dels nostres comerços o del CAP, etc. perquè no sortiu de casa si no és necessari. Remarcar que l’aplicació eBando està arribant a més de 450 usuaris (això vol dir a moltes moltes famílies). També tenim recopilats prop de 900 números de telèfons mòbils per fer una difusió més directa de les informacions més necessàries i rellevants referents a tot el que comporta aquesta pandèmia del COVID-19 (Coronavirus). Difusió que farem a través de Whatsapp o a través de SMS en el cas de no tenir servei de dades contractat al telèfon (principalment gent més gran). Si a tot això li sumem les persones que truquem amb el servei BON DIA, puc dir que crec que estem arribant a gairebé tots els nostres veïns i veïnes i que estic orgullós de la feina que estem fent.

Per acabar vull manifestar que siguem ara més que mai, UN POBLE UNIT. On en aquests moments difícils, estimar a les persones i a les famílies, i sobretot voler el bé de tota la nostra comunitat, és mantenir les distàncies, quedar-se a casa i ser molt prudents en sortir al carrer.

Estimem-nos!!! QUEDA’T A CASA!!!

Com Alcalde de Banyeres i en nom de tot l’Ajuntament de Banyeres del Penedès dir-vos: Gràcies!!

Aplaudiments als treballadors del sistema sanitari, per la seva entrega i dedicació.