El jutge de pau Xavier Ferré rep la medalla d’honor per la seva dedicació a la justícia i la pau

El dissabte dia 21 d’octubre, el jutge de pau de Banyeres del Penedès Xavier Ferré va rebre la medalla d’honor per la seva exemplar dedicació a la justícia i la pau, de la mà del Conseller de Justícia Carles Mundó i Blanch i del President de l’Associació Catalana en Pro de la Justícia Francesc Xavier Ten i Figueras.

Aquesta distinció es concedeix a aquells jutges de pau que porten exercint 20 anys o més, i en el cas de Xavier Ferré Boronat ja són més de 25 anys dedicant-s’hi.

Xavier Ferré Boronat va néixer el 21 de setembre de 1942 a Montbrió del Camp i fa més de 40 anys que és veí de Banyeres. Va començar com a jutge de pau substitut i un cop es va retirar, ell va quedar com a titular. Des d’aleshores, sempre ha estat renovat cada 4 anys com a jutge de pau al ple de l’ajuntament de Banyeres per unanimitat. En paraules de Xavier Ferré ha dit que “estic molt content i satisfet per la meva feina i em vaig emocionar molt”.

En acabar l’entrega de premis, van fer una copa de cava i van dinar al mateix hotel.

L’alcalde de Banyeres, Amadeu Benach ha explicat que “és un orgull tenir al Xavier Ferré com a jutge de pau durant tants anys i només podem fer que, agrair-li la seva dedicació”.